קפוארה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/01/10 13:18 כב בטבת התשע

שאלה

שלום הרב!

אני בת 17 וחצי.. אני לומדת כבר חודש וחצי קפוארה זה סוג של ריקוד לחימה, כמובן שאני רק בקבוצה של בנות.השאלה שלי זה האם זה מתאים שבת תעשה קפוארה?

תודה רבה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אני לא מבין בתחומים הללו. לכן אשיב באופן כללי.
הרמב"ם כותב על פעילות גופנית, שאם היא נעשית במידת הצורך והיא תורמת לחיזוק הגוף והנפש אז יש לה מקום. כלומר הפעילות הגופנית אינה מטרה לעצמה אלא דרך שמתאימה לאותו אדם לחזק את גופו ולאוורר את רוחו.
אם זה העניין שלך בקפוארה, ואם אין שם פעולות ותנועות שמפגינות חוסר צניעות, איני מוצא בכך כל פגם.
בהצלחה