קפה כשל

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 25/03/02 04:27 יב בניסן התשסב

שאלה

רכשתי בחנות למהדרין קפה נמס של עלית 14 קרט". אני מעוניינת בהכשר מהודר לפסח ואני רואה שכתוב על מדבקת האריז "כשר לפסח" אך לא מצויינת שום השגחה. כמו כן צויין ברדיו מפי אחד הרבנים, כי כשרות הקפה הנמס בפסח הוא לא ודאי,וכי יתכנו בו מרכיבי חמץ ולכן יש לי ספק. אני לא גרה במקום שאני יכולה למצא קפה בכשרות מהודרת (הרצליה).

מודה מקרב לב, ברכת גאולה ושמחה,

תודה,

מעיין.

תשובה

נדמה לי שהקפה הזה מיוצר בחו"ל וקשה מאוד למצוא מוצרים מחו"ל שהם רמה גבוה של כשרות. תקני תוצרת הארץ. אנחנו קנינו קפה נמס של "עלית" עם הכשר למהדרין של הרבנות צפת ואני משאר שאפשר לקנות אותו בכל מקום.