קעקוע חינה וכתיבה על היד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/02/02 18:03 כ בשבט התשסב

שאלה

האים מותר לעשות קעקוע חינה שזה נמחק אחרי תקופה

תשובה

חינה מותר כי אינו ציור וניכר שעושים כן לצורך החתונה. ועוד שאין בזה איזה צורה מסוימת אלא הרי זה כמו צבע או סיד הנדבק ביד אחרי העבודה ויורד אחר זמן לעומת זאת קיעקוע זמני או כתיבה על היד שיש לה משמעות – אסורה מדרבנן.
וכן משמע ברמב"ם הלכות עבודת כוכבים פרק יב "כתב ולא רשם בצבע או שרשם בצבע ולא כתב בשריטה פטור עד שיכתוב ויקעקע שנאמר "וכתובת קעקע".
וכל "פטור" הוא "פטור ואסור", לכן כתב בלי קעקוע פטור ואסור. ובלבד שיהיה "כתב" ולא סתם צבע שאינו אסור. (ראה מחלוקת בענין זה בין המנ"ח רנג למעיל צדקה לא)