קעקוע זמני-מותר??

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/02 13:35 כב בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב.

בימינו יש קעקוע שיורד לבד לאחר שלוש שנים והשאלה שלי היא האם מותר לעשות קעקוע כזה. כי כידוע הבעיה העיקרית עם קעקוע רגיל זה חריטה, וכאשר הקעקוע יורד זה לא נחשב חריטה. ויש עוד בעיה של מראית עין שבמידה שהקעקוע נמצא במקום שאינו נראה לעין אז לא רואים אותו. השאלה שלי היא האם מותר לעשות קעקוע שיורד.

אשמח לקבל תשובה. ותודה מראש.

תשובה

ב"ה

מיטל שלום.

אסור.

אולם חינה מותר כי אינו ציור וניכר שעושים כן לצורך החתונה. ועוד שאין בזה איזה צורה מסוימת אלא הרי זה כמו צבע או סיד הנדבק ביד אחרי העבודה ויורד אחר זמן לעומת זאת קיעקוע זמני או כתיבה על היד שיש לה משמעות – אסורה מדרבנן.
וכן משמע ברמב"ם הלכות עבודת כוכבים פרק יב "כתב ולא רשם בצבע או שרשם בצבע ולא כתב בשריטה פטור עד שיכתוב ויקעקע שנאמר "וכתובת קעקע".
פטור = אסר מדרבנן.

עייני ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=466

בברכה,

עוזיאל