קעקועים ובעלי תשובה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/05/16 09:40 יד באייר התשעו

שאלה

שלום וברכה,

בעוונתי עשיתי קעקועים במקומות נראים לעין (קרסול, פרק כף היד. מאחורי האוזן)

והיום הנני בעלת תשובה ברוך השם בחסדיו משך אותי חזרה..

ואני ניצבת מול שאלה קשה.

האם עליי להסיר? במידה ואין ברשותי כרגע אפשרות כלכלית

האם עלי לעשות הכל כדי לכסות עם ביגוד??

קשה למצוא פתרון לקעקוע מאחורי האוזן, בקרסול ובכף היד

מצב מביך וכלכך לא מזדהה איתו כרגע. כמו כתם

תודה רבה...!!

תשובה

שלום
אשרייך שזכית לשוב אל ה' יתברך.
איסור הקעקוע הוא חד פעמי באותו רגע, ואינך עוברת על שום איסור כשהוא עלייך. לכן אין חובה להסיר. אלא אם יש אפשרות בקלות (גם מבחינה כלכלית) זה דבר טוב, אבל אינו חובה.
גם לכסות אינך חייבת.
בנוסף, דעי שזו בחירה שלך האם להסתכל על הקעקועים הללו בתור כתם מהעבר שמעציב ומדכא אותך, או דווקא להפך, שכל פעם שתראי אותם, הם יעזרו לך לזכור איפה היית אז, ואיזו דרך עצומה זכית לעשות. וכותב הרב קוק שאפשר להגיע למדריגה "שזכרון כל חטא יעורר בו רגש שמחה עצומה, מפני הידיעה של הזכות הגדולה שמאירה בהם על ידי קדושת התשובה" (אורות התשובה סוף פרק ז')
רק שמחה וטוב