קניית רהיטים בבין המצרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/12 11:06 כח בתמוז התשעב

שאלה

האם אני יכול לקנות רהיטים ומוצרים בחנות רהיטים להרכבה עצמית בתשעת הימים, כאשר יש מבצע המסתיים בתוך תשעת הימים ואת הרהיטים להרכיב רק לאחר תשעה באב? האם באותה קנייה אני יכול לקנות גם פריטים שאינם במבצע כדי שלא אצטרך להגיע לחנות פעמיים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש מקום להקל בקניה במבצע (ציטוט מתוך שעור של הרב אליעזר מלמד):
"אמנם אדם שנפלה לידו הזדמנות לקנות דבר מה משמח במחיר מיוחד, וחושש שאם ימתין עד אחר תשעה באב יפסיד אותו - רשאי לקנותו בתשעת הימים, וטוב שיכניסנו לביתו או יתחיל להשתמש בו אחר תשעה באב".
עם זאת תבדוק האם ההפרש במחיר כל כך משמעותי?

המקור בשעור של הרב א.מלמד:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=412

לא מצאתי היתר לקנות דברים נוספים כדי שלא תצטרך להגיע פעמיים.