קניית מיחם לשבת בחו''ל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/04/10 20:48 כז בניסן התשע

שאלה

שלום רב,

האם מותר לקנות בחו"ל מיחם חשמלי לשבת? (אנו נשאר כאן עוד חודשיים ואין לנו אפשרות לקנות מהארץ)

במקרה שהמיחם מרתיח את עצמו-האם זו בעיה?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)אפשר לקנות מיחם בחו"ל.
2)צריך להטביל אותו במקווה כלים או לפרק לו בורג אחד ולהבריג מחדש על מנת שגמר מלאכתו תהיה בידי יהודי.
3)לגבי שבת - אם המיחם מרתיח את עצמו בזיקה ישירה להוצאת מים ממנו -אסור להשתמש בזה בשבת.

אני מניח שאם תחפשו תוכלו למצוא מיחם שלא מרתיח את עצמו בהוצאת מים .ואם לא מצאתם תבקשו לקנות באינטרנט מהארץ ואני מניח שתוך כמה ימים תקבלו את זה בדואר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.