קניית ירקות אורגניים ללא השגחה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 21/06/11 17:27 יט בסיון התשעא

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

שאלה בנוגע לכשרות בפירות וירקות אורגניים -

כיום ישנם ירקות אורגניים שלצערי לאף אחד מן המגדלים או חנויות המשווקים אין כשרות עליהם (כגון תרד למשל). שאלתי היא האם ניתן ובאילו תנאים לרכוש מהם ירקות אלו, ומה לעשות כדי להכשירם (מעשרות, בדיקות תולעים וכו')?

בברכה,

מאור

תשובה

לשואל: שלום,
ירקות או פרות הם כשרים לאכילה אף בלי הכשר ובתנאי שבארץ ישראל יפרישו תרומות ומעשרות. אף כאן עליך להפריש ואולם אני מסופק אם אפשר לברך מפני שאולי יש משווקים שדואגים להפריש.
באשר לחשש תולעים: צריך לנהוג בהם כפי בכללים המקובלים שיש סוגים של ירקות שאין לאכלם בלי בדיקה דקדקנית (כגון תרד/חסה/ כרוב ועוד).
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה