קניית חמץ כאשר יש ספק אם נמכר החמץ

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/04/14 14:04 כב בניסן התשעד

שאלה

לכבוד הרב שלום,

באיזור בו אני עובד, ישנה חנות מכולת אשר פתוחה בשבת.. אני נוהג לקנות מהחנות מוצרים שסגורים בלבד עם כשרות כגון מעדנים וופלים וכו וזאת מכיון שאין באיזור עוד חנות/מכולת שאינה פתוחה בשבת..

היום חזרנו לעבודה (לאחר הפסח) וניגשתי לבעל המכולת ושאלתי האם הוא מכר את החמץ כדי שאוכל לקנות, בעל המכולת אמר לי שכן אך לא ראיתי תעודה על מכירת החמץ..

אני בהמשך היום אגש שוב למכולת כדי לברר האם ישנה תעודה, אבל בכל מקרה אשמח לקבל מכבוד הרב תשובה לשאלה הבאה:

השאלה שלי האם מותר מבחינה הלכתית לקנות מוצרים המכילים חמץ ממקום אשר אין לו תעודה המעידה על מכירת החמץ?

האם עלי להאמין למוכר? האם הוא נאמן בדבריו במקרה שכזה? או מכיוון שיש לו אינטרס כספי (מכיוון שאני קונה שם על בסיס יומי) אז הוא עלול לשנות בדיבורו כדי שאמשיך לקנות?

אשמח לקבל תשובה

שיהיה בשורות טובות והרבה ישועות.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין לקנות ללא אישור מכירת חמץ,

גם אם הוא יראה לך אחר כ תבדוק טוב אם שם בעל החנות ושם החנות כתובה באישור, וזה לא אישור מזוייף.

אם אין אישור אז אפשר לקנות מוצרים שכתוב עליהם כשר לפסח.

בברכה,

דני ארגמן