קניה בחול המועד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/04/12 00:09 יט בניסן התשעב

שאלה

שלום הרב

יש משחק שניתן לקניה דרך האינטרנט , אני נכנס לאתר של המשחק רושם מספר ויזה ובעוד 10 ימים אני יוכל להוריד את המשחק. אמרו לי שמי שקונה את המשחק מהאתר מקבל תוספות מסוימות במשחק אבל האפשרות להוריד את המשחק היא לזמן מוגבל אז אמרתי לגיסי שיתן לי את מספר הויזה שלו כדי שאוכל להוריד ואני יחזיר לו במזומן ,תוך כדי שאני מדבר איתו בטלפון הוא אמר לי שהוא נכנס לאתר של המשחק כדי לרשום את המספר ויזה שלו והוא נכנס לאתר ואז העכבר שלו לא עבד ואמרתי לו אולי אתה רוצה שאני ירשום אתה מספר (אמרתי את זה כי האינטרנט שלי חוסם תמונות אז ככה אני לא יחטיא אותו אם יש משהו לא צנוע באתר )אבל הוא אמר לי שלא צריך והוא כבר יעשה את זה

1)האם החטאתי את גיסי ?

2)האם לא חיללתי את חול המועד?

3)אם חטאתי-איך לעשות תשובה אם אני עדיין שמח מזה שקניתי את המשחק

סליחה על הסיפור הארוך

חג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. הכל נעשה בשוגג ובלי כוונה להחטיא - לכן לא החטאת.
2. השאלה אם חיללת את חול המועד נעוצה בשאלת ה'זמן המוגבל' שאתה מזכיר. אם הזמן הזה מסתיים לאחר חול המועד הרי מדובר ב-'דבר האבד'. אם הזמן ממשיך גם אחרי חול המועד אז אתה יכול להמתין עד אחרי המועד ובכך אכן חיללת את קדושת המועד.
3. התשובה היא לתקן את החטא. מעתה ואילך, בתקופת חול המועד, אל תשוטט באתרים של קניות: לא במציאות ולא ברשת, כך לא תגיע לחטא.

ועיין דברים מפורטים יותר
https://www.kipa.co.il/ask/show/147551-קניות-בחול-המועד