קנאה לבן הזוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/02/14 20:37 כב באדר א'

שאלה

שלום ,

אני יוצאת עם בן זוגי כשנה, ולצערי הרב נאלצת להתמודד יום יום עם הקנאה שלי אליו.

זה התחיל מהצבא, כשהוא שירת עם בנות ונחשף למראות לא צנועים במיוחד. אח"כ המשיך לתמונות בפייסבוק שהן מעלות (שוב אינן צנועות) וממשיך לסתם מקרים שאנו רואים סרטים ביחד או בחורות ברחוב בלבוש מינימלי. בכל המקרים הללו אני מרגישה צביטה ענקית בלב, נהיית עצבנית , לעיתים מראה כאילו זה לא מפריע לי אך לאחר מכן כשאנו נפרדים אני בוכה בבית.

אני לא מצליחה להתמודד עם העובדה שהוא מבחין בבנות יפות יותר ממני, חשופות יותר ממני, ובמיוחד לאור העובדה שאני יודעת מה זה עושה לבנים בראש.

בעודנו ב"ה מתחילים לדבר על חתונה, אני מרגישה שאני מוכרחת להתגבר על נושא הקנאה שלי!

אשמח לעזרה, תודה רבה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

יש כאן שתי בעיות,

האחת, מפריע לך שהוא מסתכל על בנות לא צנועות,

השניה, שאת מרגישה פחות אטרקטיבית מהבנות שהוא רואה.

הבעיה הראשונה הוא באמת בעיה, אבל כמו כל פער בקיום מצוות בין בני זוג, רק כאן זה מרגיז כי יש לזה השלכות לתחושות שלך,
בענין זה צריך לפתוח איתו שיחה על ענין זה, לא טוב לשמור דברים בבטן ולעורר אותם בפיצוץ אחרי החתונה.

הבעיה השניה היא סוביקטיבית, זו פרשנות שלך, יתכן שהבנות שהוא רואה לא מעניות אותו בכלל, רק את מרגישה שהן יפות יותר וכו',
גם על ענין זה כדאי לפתוח איתו שיחה ולא לדחות לזמן אחר.

בברכה,

דני ארגמן