קנאה בין חברות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/13 15:13 כג בתמוז התשעג

שאלה

מה אני עושה אם חברה שאני ממש רוצה להתקרב אליה בכיתה היא כבר חברה ממש צמודה של מישהי אחרת שאני ממש לא סובלת ובעצם כל פעם שאתקרב אליה החברה המעצבנת תהיה שם. אני נמנעת מלהתקרב למישהי שאני אוהבת ורוצה בחברתה בגלל מי שצמודה אליה כל הזמן.

מצד שני איך יכול להיות שמישהו שאתה כל כך אוהב נצמצא ליד מישהו שאתה לא סובל?

אולי זה אומר משהו על האדם שאתה רוצה להתקרב אליו?

אולי אני צריכה לנסות בכל זאת להתחבר לחברה הזו שאני לא אוהבת . לפני כמה חודשים היינו ררק אני והיא בכיתה והגענו מוקדם והרגשתי שאני אויר בשבילה ומאז אני לא סובלת אותה מצד שני לפני כמה שבועות ישבתי ליד מכונת צילום ואז כנראה לא הייתה לה בררה והיא אמרה שלום וזה קצת מעודד. איך נוהגים במצב שאתה רוצה להתקרב לחברה אבל יש בסביבה שלה כל הזמן בת שאני לא סובלת?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תנסי לצאת לרגע מהמבט הפרטי שלך ולבחון את הנושא דווקא מנקודת המבט של זו שאת "לא סובלת".
נסי לדמין כיצד היא מרגישה? מה היא מרגישה ממך?
כיצד היא היתה מתארת את ההתנהגות שלך?
האם את עבורה, לא 'מעצבנת'?
האם היא מרגישה ממך הרבה ידידות ואהבה?
האם את לא רוצה שהחברה שאת רוצה להתקרב אליה תהיה רק חברה שלך ולא של זו 'המעצבנת'?

נראה לי שיש כאן מקרה מוכר של ילדה אחת (כנראה מאוד חביבה ומקובלת) ושתי בנות שמבקשות להיות 'החברה' שלה.
בין שתי הבנות הללו יש תחרות ולכן הם עוינות אחת את השניה. כל אחת רוצה שהבת המקובלת תעזוב את השניה ותהיה רק חברה שלה.

על כך אמרו חז"ל - 'כל הפוסל במומו פוסל'(בבלי קידושין ע): את לא יותר טובה מהבת שאת 'לא סובלת', מהבת 'המעצבנת'. באותה מידה שאת מתארת אותה את מתארת את עצמך.

הפתרון האמיתי הוא להבין שלחברה השניה יש אותן זכויות כמו שלך ואותו מעמד כמו שלך. אל תחשבי על דרכים לסלק אותה ואל תתעצבני עליה - תתחילי ללמוד 'לסבול' אותה באהדה ולהבין שהדרך היחידה שיש לך להיות עם הבת שאת אוהבת, זה כששלושתיכן יחד.