קמחית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/07/13 11:26 א באב התשעג

שאלה

למה משבחים את קמחית? הרי 6 מתוך 7 בניה (ואולי גם ה7) מתו כי לא היו ראויים.

זה לא שבח אלא גנאי.

או שהיו צינים כשאמרו "לא בזה זכית", כי מה שקרה לה זה לא זכות,

או שמה שהיא עשתה לא נחשב זכות אלא טיפשות.

לא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא כתוב שהם מתו. ודאי לא כתוב שאל היו ראויים. אפשר לנסות לטעון זאת מכך שאחד החליף את אחיו.
אבל אפשר שהראשון נטמא (כמו שמסופר שם) ואחיו החליף אותו באופן זמני. אפשר שגם השני נטמא והשלישי החליף אותו. ושוב בשנה אחרת אח אחר החליף את מי שהיה כהן גדול.
אפשר שהאמא לא ראתה עוד בחייה, את כל השבעה מכהנים בכהונה גדולה, אבל הסיפור יודע לומר לנו שבסופו של דבר שבעה מבניה היו כהנים גדולים.