קללה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/08/18 12:31 ח באלול התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב , כשהייתי קטנה גרנו עם דודה שלי

ואני והיא מחוברות מאוד

וכשהייתי קטנה והייתי הולכת לישון מוקדם הייתי שומעת אותה יוצאת מהבית והייתי נעלבת שהיא לא לוקחת אותי אז הייתי אומרת ״שהיא לא תתחתן אף פעם ״ חס וחלילה

וגם הייתי אומרת את זה כי ישבתי שאם יהיו לה ילדים אז היא כבר לא תגור איתנו בקיצר היא עד מעט בעזרת ה בלי נדר תיהיה בת 45 היא לא נשואה ואין לה ילדים ואני מרגישה שזה אשמתי קצת האם אני צודקת ? ומה אפשר לעשות בשביל שהיא תתחתן?

תשובה

ב"ה

שלום.

אין קשר בין הדברים .מה שאמרת כשהיית קטנה לא נבע מתוך מחשבה או מתוך רצון לקלל אלא מתוך חוסר מחשבה ומתוך עלבון. אין לזה משמעות אמיתית.

עצם העובדה שהיא בת 45 ולא התחתנה לא קשור אלייך ואין לך לקחת אחריות על גורל חייה . היא אישה בוגרת ומקבלת החלטות על עצמה בעצמה.

אבל כדאי לך להתפלל בעדה ולברך אותה . ולבקש בתפילה להשם יתברך שהיא תמצא את האבדה שאבדה לה. ושחתן צדיק ימצא אותה במהרה.

אמן.

עוזיאל אליהו,

.