קירוב יהודי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/12/13 14:27 טז בטבת התשעד

שאלה

בס"ד

שלום ותודה על ההקשבה.

אני יקדים את הרקע לבעיה.

יש לי בן דוד בן 26 הוא גדל בבית מסורתי מינוס,היו לו כמה תקופות של התחזקות לפני הצבא (להניח תפילין))אחרי הצבא הוא טס פעמיים לתאילנד והוא לא חזר אותו האדם שהיה לפני זה (לפני זה הוא היה עם "ראש על הכתפיים" יודע מה הוא רוצה מעצמו ואחרי שהוא חזר משם הוא נהיה "סטלן" הגדרה לא מדויקת אבל הכי קרובה-אני יודע שהוא "עשה סמים" ויש אפשרות מאוד גדולה שהוא עדיין ממשיך בזה).

אחרי תאילנד הוא גר ועבד שנתיים בקנדה (בעגלות מכירה) עם חברתו לשעבר.

כיום הוא גר בארץ ולומד לתואר.

אחרי כמה שנים טובות יצא לי לפגוש אותו בחתונה של בן דוד (שהתחרד)

ויצא לנו לדבר קצת,והוא אמר לי אני שהוא לא רואה את החתונה שלו ככה עם כל הטקס הזה, ושהוא כנראה בכלל לא יתחתן עם יהודיה (כמובן שהמשפחה לא יודעת). ניסיתי קצת לדבר ולהסביר אבל זה לא היה אפשרי כ"כ באירוע, אז קבענו שניפגש ונדבר-הוא הסכים.

(שאלת בינים - האם גיור רק למטרת חתונה הוא כשר?)

עכשיו אני הרבה זמן עם מחשבות ועדיין לא נפגשתי איתו.

אני יודע שאני חייב לדבר איתו ולדעת לעשות את זה בחוכמה- איך להציג לו את הדברים (אפשר להכליל ולהגיד את היהדות) בצורה כזו שהוא יקבל אותם ושלא יסלוד מהם.

ממש כואב לי על זה שיש אפשרות שהוא יתחתן עם גויה (להיות דתי או לא זה בחירה שלו והרס עצמי אבל להתחתן עם גויה זה התבוללות זה הרס לכל עם ישראל).

אני ישמח אם תוכל לתת לי עצות איך להתמודד עם המצב הזה ואולי מה עוד אני יוכל לעשות כדי לעזור לו ולהציל אותו מכך.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתה לוקח על עצמך 'פרויקט'. זו משימה שצריך להתמסר לה. אם תתמיד בכך תזכה לשכר גדול בעולם הזה ובעולם הבא.

ההתרחקות של בן הדוד, לא נעשתה ביום אחד ומטעם אחד. ההצהרה שלו שיתחתן דווקא עם נכריה מבטאת כעס על הסביבה (משפחה? עם?).

האפשרות לקרב אותו לא יכולה להתחיל ולהסתיים בשיחה אחת.
אם אתה רוצה לקרב אותו, עליך לקבל החלטה רצינית שממש אכפת לך ממנו. הוא צריך להיות יקר לך באשר הוא, בלי קשר לשאלה כיצד הוא מתנהל מבחינה דתית ולאומית.
אתה צריך לפגוש אותו הרבה פעמים, להקשיב לו הרבה מאוד בסבלנות ואהדה כדי שהוא ידע שבאמת אכפת לך ממנו וגם כדי שאתה תכיר אותו לעומק.

כאשר הוא ירגיש שבאמת אכפת לך - הוא יתן בך אמון וישתף אותך בקשיים האמיתיים שלו. מכאן תנסה להיות קרוב אליו ולעזור לו באמת - גם בהקשבה וגם במעשים, בכל מה שבידך.

ככל שתתחזק התחושה שלו שיש בן משפחה שאכפת לו ממנו, הוא יתועדד לחזור ולהתקרב למשפחה, לעם וממילא גם לאמונה.

בהצלחה!!!