קין והבל

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 12/08/02 17:12 ד באלול התשסב

שאלה

מאיפה הנשים של קין והבל הגיעו????....

תשובה

רותם שלום,
רש"י מפרש שיחד עם קין והבל נולדו תאומות,וזה לשונו של רש"י(בראשית פרק ד פסוק א):"את קין, את אחיו את הבל - שלש אתים ריבוים הם, מלמד שתאומה נולדה עם קין, ועם הבל נולדו שתים, לכך נאמר ותוסף":
ואם תשאלי כיצד זה קין והבל נישאו לאחיותיהם?שאלה זו מובאת בפרקי דרבי אליעזר (פרק כא)ושם גם מובאת התשובה.ואביא לך את הדברים כלשונם:
"ר' מיאשה אומר נולד קין ואשתו תואמות עמו, אמר לו ר' שמעון והלא כתי' איש אשר יקח את אחותו בת אביו או בת אמו וראה את ערותה והיא תראה את ערותו, אלא מתוך דברים דע לך שלא היו נשים אחרות שישאו להן והתירן להן, שנ' אמרתי עולם חסד יבנה, בחסד נבנה העולם עד שלא נתנה התורה".

בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני