קיטנה לילדים וצום בהריון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/07/11 18:29 כד בתמוז התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב.

1. יש לי 2 ילדים האחד בן 3.5 והשנייה בת כמעט 6.

בקיץ אנחנו משתתפים בקייטנת אימהות. כאשר כל פעם אמא אחת לוקחת למקום אחר... האם מותר לי לאפשר להם ללכת לסרט בתישעת הימים עם אחת האימהות. ( מאפשר לי זמן פנוי להכין חומר לימודי לעבודת ההוראה שלי).

האם מותר לי להיצטרף כאמא מסייעת להשגחה פעילות של משחקייה (כחלק מהתורנות שלי בסבב)??

2. אני בחודש שביעי. ברזל גבולי -10. האם אני מחוייבת לצום במשך כל שעות הצום?

אנו משפחה ספרדית.

תודה יעל

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לקחת אותם לקולנוע בכדי שיראו סרט בתקופה זו של תשעת הימים זה לא חינוך ראוי ובפרט שההורים המלווים גם רואים את הסרט בקולנוע.
ואם מדובר בוידאו או בדי.וי.די. בבית וכדומה אז ניתן לשים להם סרט או הפעלה או פעילות שמתאימה גם להורים המלווים ומתאימה לרוח ימים אלו.

2)תתיעצי תחילה עם רופא.
ואם הכל תקין אז כדאי להתכונן היטב לצום. לאכול הרבה וטוב ביום שלפני, לשתות המון המון מים ביום שלפני. ואז תתחילי את הצום .
ואם את מרגישה בעצמך חולשה גדולה,או כאב ראש או כל מיחוש אחר אף על פי שאין לך סכנה- את חייבת "לשבור" את הצום. וכשאת אוכל, אל תאכלי מעדנים ובשר, אלא תאכלי דברים בסיסיים ובצינעה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.