קיום של נדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/06/20 15:36 ג בתמוז התשפ

שאלה

שלום,

אני בחורה גרושה. לאחרונה הייתי בקשר עם גבר מדהים והוא החליט לנתק אותו .

הייתי שבורה ואמרתי לעצמי שאני נודרת שאם הוא מתקשר אלי שוב (הכוונה הייתה *כמובן* ע"מ לחזור) אז אני תורמת 180 ש"ח.

לאחר מספר ימים אני נשברתי וסימסתי לו, הוא ענה וליתר בטחון תרמתי 180 ש"ח (בלב שלם ובאהבה)אך עשיתי הבהרה עם עצמי שהכוונה הייתה כמובן רק אם יחזור אלי ולא בכל פעם שמישהו מאיתנו ישבר ויסמס ובטח לא אם נחזור ואז כל יום אצטרך לתרום.

מאז הסתמסנו עוד מספר פעמים.

האם ההבהרה הזאת היא בסדר וברורה ומספיקה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שהנדרים הולכים אחר ליבו של אדם, ושזו הכוונה הראשונית שלך - את צודקת.

כל טוב