קיום מצוות במשפחה חילונית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/11/21 10:34 יב בכסלו התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

תודה על תשובתך הקודמת..

יום שישי / שבת זה היום היחיד בשבוע שיש זמן להיפגש עם המשפחה אבל צריך לנסוע אליה..

הבשר שאבא שלי קונה / כל מה שמוגש בשולחן..

איך ניתן לשמור שבת / לקיים מצוות במשפחה חילונית?

זה מרגיש או לקיים מצוות או לוותר על משפחה.. מה עושים?

תשובה

שלום

את צודקת בהחלט שיש לפעמים התנגשות בחיים שלנו בין ערכים שונים, והאדם צריך להכריע ביניהם.

למשל אם אדם רוצה מאוד לעשות חסד עם אדם אחר, אבל זה בא על חשבון מישהו שלישי. אז צריך להכריע לפי הנסיבות.

לשאלתך, אני לא חושב שנכון להגדיר את זה כ'או קיום מצוות או משפחה'.

ברור שעל קיום מצוות אי אפשר לוותר. ואחת המצוות החשובות היא 'כיבוד אב ואם'. וגם עליה אסור לוותר.

אחרי שזה ברור, צריך לראות באופן מעשי איך מתנהלים.

לנסוע בשבת כמובן שאי אפשר. אבל אולי אפשר להיות בשבת בקרבת מקום, ואולי אפשר ליזום מפגשים גם לפני או אחרי השבת.

לאכול אוכל לא כשר ברור שאי אפשר, אבל אפשר בשעת הצורך להקל בדברים מסוימים, כל עוד זה בתוך גדרי ההלכה (אם תרצי, מוזמנת לשלוח שאלות ספציפיות על זה), ואפשר גם לנסות ליזום הבאת אוכל, או לפחות את חלקו, שיהיה כשר, ואז תוכלי לאכול את אותם דברים שאין בהם בעיה.

בקיצור, זו אכן מציאות לא פשוטה, אבל זה טבעם של החיים, ובמיוחד של המציאות שאת נמצאת בה, וזה האתגר שמונח לפתחך. ואם הקב"ה זימן לך את המציאות הזאת, סימן שהוא מאמין ביכולתך להתמודד איתה.

בע"ה מאמין שתצליחי, ומוזמנת לשאול עוד

כל טוב