קיום יחסי אישות בסלון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/19 10:06 ח באב התשעט

שאלה

שלום, בעלי מתעקש כל הזמן לקיים יחסי אישות בסלון. כמובן שאנחנו מקיימים את זה בלילה ובחושך מוחלט בלבד ומכניסים את כל ספרי הקודש לארון. האם מותר לקיים כך יחסים בסלון?זה מאוד חשוב לבעלי.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם המקום חשוך והספרים מכוסים (לא רק בארון, אלא יש עליהם וילון או כיסוי), כמו כן יש להקפיד שאין מזוזה בפתח (אלא אם דלת לפניה), ואין אנשים שיכולים להסתובב באותו מקום, הדבר מותר, אבל אם יש מזוזה בפתח ואין כיסוי או דלת אין להקל. בודאי שעיקר היחסים הם בחדר סגור ומיוחד ולא במקום פתוח, אבל אם הסלון עומד בתנאים לעיל אפשר להקל ובייחוד כשזה מאד חשוב לאחד הצדדים.

שבת שלום

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי