קידוש

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/03/08 14:31 ו באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום.

יש לי כמה שאלות שברצוני לקבל תשובות עליהן:

1. אדם המקדש ומברך בפה"ג ומוציא אחרים - מה הדין אם אחד השומעים דיבר לפני שטעם, בין במהלך הקידוש או בין לאחריו לפני טעימה? האם אפשר מותר או אסור לחזור ולברך שנית?

2. האם יש מושג שנקרא הפקר שלא מדעת? מה קורה אם אדם שכח חפץ בצורה "מופקרת" לעין כל? האם זה באמת נחשב מופקר, שכן לפעמים אין לדעת ואי אפשר לשים לב אם החפץ נשכח?

3. ניקוי עלים - ניקח חסה לצורך הענין.

מה הדרך הטובה לנקות עלים?

סבון או מלח? כמה דקות להשרות? האם צריך לשטוף לפני ואחרי? והאם הכללים האלה חלים רק על חסה שנחשבת נקיה יחסית עם מספר מינימלי של חרקים או בעצם על כל חסה?

תודה רבה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

1)השומע יצא ידי חובה .
2)תלוי במה מדובר. לפעמים אדם הפקיר אך אף אחד לא יודע שזה הפקר ולפעמים אדם לא מפקיר אך אנשים חשובים שזה הפקר וכל מקרה נדון לגופו.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.