קידוש בבית כנסת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/12/01 03:48 ו בטבת התשסב

שאלה

איך אפשר לעשות קידוש בשבת של פסח בבית הכנסת

ולאפשר לנוכחים לצאת ידי חובת קידוש מקום סעודה , גם לאשכנזים וגם לספרדים עם כל המנהגים השונים כאשר לא נוטלים ידיים .

בתודה

תשובה

בס"ד
קידוש בבית הכנסת הוא בעייתי לא רק בשבת של פסח אלא בכל שבת, והקידוש שהיו עושים בבית כנסת נועד לאורחים שגרים בצמוד לבית הכנסת.
לכן מהראוי לבטל קידוש שעושים היום בבית הכנסת אם אין בזה מחלוקת.
הקידוש שהיו עושים בליל פסח היה גם כן באותו אופן שהיו אורחים אוכלים סעודת ליל הסדר בבית הכנסת, ואז אין שאלה וכו'