קיבלתי על עצמי לשמור נגיעה - עזור לי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/06/02 17:52 טו בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב,

ראשית אני רוצה לבקש שהתשובה תפורסם באתר.

אני נערה בת 14 ועד כחודש בערך לא שמרתי נגיעה, מרגע ששמרתי נגיעה אני כול הזמן רק חושבת על זה מכיוון שאני לא שלמה עם עצמי...

בעבר הייתי רגילה לשבת ליד בנים או לפעמים כשאני רואה בן שאני מכירה אני נותנת לו כפה ביד (כאילו שלום) ומאותו הרגע שהתחלתי לשמור אני כול הזמן חושבת אם זה היה הדבר הנכון לעשות, בגלל שמצד אחד אני חושבת שאם אני לא יקפיד על זה אני אולי אסחף למעשים לא רצויים ומצד שני אני רגילה לשבת ליד בנים ולפעמים אני לא שמה לב ואני מיתישבת...

וגם חוצמזה שהחברות שלי לא שומרות על זה, כך שזה יותר קשה להיות חריגה ואני יודעת שבגלל שהחברה שאני נימצאת בה אני יכולה להידרדר ושאני צריכה להיות בחברה אחרת, אבל אני לא יכולה כי אלה חברות שלי שאני לא יכולה להיפרד מהם וגם לא לשמור איתם על קשר לא כ"כ חזק כדי שלא ידרדרו אותי.

ואני מבקשת שתיתן לי תשובה מהר ככול האפשר מכיוון שאני לא יודעת אם אני יחזיק מעמד עוד הרבה זמן מכיוון שניראה לי שאני מידרדרת...

תודה מראש, וסליחה.

תשובה

בס"ד

קיבלת החלטה טובה!!

אל תאמרי לעצמך שאת מתדרדרת. זה לא נכון. את בחורה חזקה.

אם הצלחת לשמור חודש על החלטה שקיבלת. החלטה נכונה. בניגוד למה שמתרחש סביבך ובניגוד למה שהיית רגילה עד עכשיו = את בחורה חזקה שמעצבת את האישיות שלה חזק וטוב.

רק אנשים שלא נותנים ל"חברה" לעצב להם את החיים בפרסומת באופנה בהתנהגויות וכד' רק הם יכולים להיות אחר כך אלה שיעצבו את הצורה של החיים שסביבם והאופן שבהם הם יונהגו.

אני מעריך אותך על מה שעשית עד כה.

את חזקה.

אל תאמרי ואל תעלי על דל שפתיך את המילה "אני חלשה" אני אתדרדר - חס וחלילה.

את חזקה!!

אני מברך אותך שהקב"ה יתן לך הרבה כח להיות עוד יותר חזקה.

אמן.

לגבי החלפת חברה = זה תלוי בכל כך הרבה דברים שצריך באמת לשקול איפה את לומדת?
ואיפה את יכולה ללמוד יותר טוב?
מה ההורים אומרים?
מה יהיה יותר טוב לעתיד שלך מבחינה לימודית?
מה יהיה יותר טוב לעתיד שלך מבחינה חברתית?

בסך הכל הדבר היותר חשוב לך הוא שתוכלי לעצב את האשיות שלך לפי מה שאת מאמינה בו, ואין כלי טוב לעצב טוב את האישיות כמו "חברה טובה".

בהצלחה!!