קטניות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/04/07 03:47 יד בניסן התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום,

אני ומשפחתי לא אוכלים קטניות בפסח. אם חברה שלי מזמינה אותי לישון אצלה לילה אחד בחוה"מ (היא אוכלת קטניות), מותר יהיה לי לישון אצלה מבלי לאכול?

עוד דבר, האם אוטריווין תרסיס לאף ובליסטקס מסנן קרינה לשפתיים כשרים לפסח?

תודה

חג שמח וכשר! (:

תשובה

ב"ה

שלום.

1) ודאי שמותר לישון.ומותר לך לאכול בכלים שלהם למרות שבושלו בהם קטניות.
2)את צריכה לבדוק ברשימות שמופצות ע"י קופות החולים. וכמעט לכל תכשיר יש היום תחליף.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.