קטניות בפסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 05:35 יב בניסן התשסב

שאלה

בס"ד אור לי"ג ניסן תשס"ב

לכבוד הרב אליהו שליט"א השלום והברכה

מה היא רמת האיסור או האם יש מקום להתיר מוצרי מזון עם קטניות לבני עדות אשכנז?

תשובה

בס"ד

רמת איסור לאשכנזים היא תקנה. ולספרדים הנוהגים איסור בקטניות הוא מנהג.
אין מקום להתיר מזון עם קטניות לאשכנזים הנוהגים איסור ומותר האוכל שבושל בכלי שבושלו בו קטניות, אפילו שהכלי הוא בן יומו.
לספרדים שנהגו איסור - אין איסור בקטניות ירוקות ויש שלא נהגו איסור בשמן קטניות. יש מהספרדים שנהגו איסור רק בשמן קטניות ולא בקטניות יבשות. וכל אחד יעשה כמנהגו.