קושי בקבלת מצב שונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/12/10 17:37 ל בכסלו התשעא

שאלה

שלום,

הנני יוצאת עם בחור זמן מה ואנחנו מתקדמים היטב בקשר. עם כך ישנו דבר שמפריע לי ורציתי לשאול ממה זה נובע וכיצד אפשר לפתור את הבעיה?

כל פעם שאני עושה דבר ששונה ממה שהוא רגיל, מצב שונה, הוא מסתגר, נכנס למצב משונה המזכיר אדם בדיכאון. אנחנו לא יכולים להמשיך אחרי זה וצריכים לדבר על זה כבערך שעה עד שהוא מבין מהו הבסיס להתנהגות שונה זו שלי. ההתנהגות נובעת מרקעים שונים.

אני מגיעה ממשפחה שנימוסים הינו מרכיב חשוב, ואצלו זה פחות מופיע. לכן כאשר לא נוח לי לעשות דבר שאינו מנומס הוא מתרגם זאת לחוסר נוחות ומסתגר. הוא גם לא אומר כלום, אלא שאני כבר מזהה מצב זה.

אני לא יודעת מה לעשות. אני לא יכולה כל פעם לשבת שעה ולנסות להסביר לו, האם אין זה נכון ממני לצפות שיקבל אותי כמו שאני? שאם הוא רוצה להיות איתי אז, זו אני? אני מוכנה לנסות לעבוד על כך, אבל המקרים משתנים.. כל פעם משהו אחר משדר לו חוסר נוחות...

אני כבר ממש מרגישה אבודה, מה עושים?

תודה והמשך חג שמח!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א.מה שיש שוני ביניכם זה לגטימי,
ומה שהוא מרגיש לא נעים מהתנהגות שלך זה גם לגיטימי, זה מפריע לו,
אבל מה שהוא לא משתף בתחושות שלו אלא מסתגר זה דבר שטעון שינוי,
הרי מעבר להרגלים בנימוסין יתגלו עוד הבדלים ביניכם לפני ואחרי החתונה,
ובזה שהוא מסתגר הוא בעצם מטיל עליך את העבודה של יצירת התקשורת מחדש, ולא היא,
את לא אשמה בזה שאת שונה ממנו.

אני גם לא חושב שאת צריכה להסביר לו כל פעם שעה את מה שאת מרגישה , תהיי בטוחה בעצמך שלא עשית שום דבר רע, אדרבא אם כל פעם תסבירי לו הוא יקבל שדר שהוא בסדר ואת צריכה להסביר לו.

ב.למעשה אתם צריכים לבנות לכם דפוסי תקשורת יותר תקינים וגם את יכולה להיות שותפה לזה,
לעודד אותו לשתף בהרגשותיו באופן מילולי, ומצידך ולהביע הבנה לרגישויות שלו, אמפתיה והכלה,
ואם הוא ימשיך בדפוס שהוא רגיל אליו, תשקלי אם כך את רוצה לנהל את החיים שלך יחד איתו.

בברכה,

דני ארגמן