קומזיץ בנים ובנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/03 09:43 ד בתשרי התשסד

שאלה

אנחנו קבוצה של בנים ובנות בחבריה ב' בבני עקיבא ורוצים לעשות קומזיץ ביחד.

האם זה מותר?

מה הם הגדרים שזה מותר?

תשובה

בס"ד

התשובה ההלכתית היא כמובן שהדבר אסור ואם החברה רציניים אין סיבה שלא יערכו 2 קבוצות בנים במקומות שונים.

אך הייתי רוצה להתייחס לעניין מבחינה פנימית.
המציאות שהשאלות האלו עולות בכל פעם מחדש בווריציות שונות לנסות להתיר מעורבות בין המינים היא, מתוך שחלק נכבד מהציבור שלנו לא הפנים את התודעה של הקדושה והטהרה בישראל.

"תורה" לפי מילון אבן שושן הוא: ["כלל המושגים או מכלול החוויות הרוחניות של האדם"], ובהחלט אפשרו לומר שכלל המושגים בחברה שלנו ומכלול החוויות הרוחניות של חברתנו אינו כולל מושגים כגון קדושה, דבקות, טהרה וכד' ואף מושג כמו צניעות אינו מכוון לרמת הצניעות של חכמינו שאמרו: "לא תשאל שלום באישה" או "אל תרבה שיחה עם האישה ובאישתו אמרו ק"ו אשת חבירו". ולכן מכיוון שתודעתנו הרוחנית עוד צריכה בירור רציני וקשה לחברה לעזוב את הערך החשוב של דרך ארץ של מפגש בריא בין המינים לטובת ערך חשוב יותר ועליון יותר של צניעות (בין צניעות חיצונית ובין צניעות פנימית של קשר נפשי ואף לימודי). ראה מידות הראיה ערך צניעות !

אני מאמין שככל שנברר יותר את ערכי ומושגי האמונה ובתוכם ערך הצניעות ע"פ התורה וחכמנו אז נשכיל לבנות חברה הבנויה על צניעות, קדושה ושאיפות גדולות בקרבת ה' ושאלות מסוג זה יפנו את מקומם לשאלות פנימיות יותר ושורשיות יותר.

בהצלחה שלמה