קומונרית בבני עקיבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/09/03 12:52 כ באלול התשסג

שאלה

בסיעתא דשמיא.

כבוד הרב שלום!

אני קומונרית בבני עקיבא כבר כמה שבועות. ברור לי שזו שליחות ענקית ואין לי ספק בחשיבותה. אני גם יודעת שבתפקיד כזה ההתנגשות עם בנים היא גדולה ורציתי לשאול איך אפשר "לצמצם נזקים" או להעלימם לגמרי. לדוגמא: כשאני מעבירה מפקד מול כל הסניף או ישיבת מדריכים או שיעור או שיחה אישית וכו'. זה דברים שאי אפשר לוותר עליהם. אני יודעת שלפעמים מה שנראה לי בתור בת תמים ולא מזיק יכול לעורר דברים לא חיוביים אצל הצד השני. איך אפשר להסתדר עם זה במקרה שלי?

תודה רבה על תשומת הלב ועל עבודת הקודש. שנזכה כולנו לבשורות טובות ולגאולה שלמה, מקווה שהבנת את שאלתי.

כל טוב ושמחה גדולה- קומונרית.

תשובה

בס"ד

המשימה שלקחת על עצמך היא משימה גדולה וחשובה - ולפי גודלה היא מחייבת הרבה מאמץ.

זיכרי שעצם הדיבור לפני בנים אינו אסור ואינו מותר. חכמינו הגדירו זאת במילים "אל תרבה שיחה עם האשה".
[מעט] - מותר.
[הרבה] - אסור.

הגדרת ה"מעט" וה"הרבה" אינה פשוטה כלל ועיקר, אבל בעקרון כל מילה נוספת על מה שנצרך - היא בגדר ריבוי.

למעשה:
כשמדריכים בנים צריכים להזהר בנושאי צניעות פי אלף ממה שנזהרים בדרך כלל כיון שהבנים מסתכלים ואפילו אם אין להם מחשבות על בנות, עצם המפגש עלול לעורר את המחשבה ואת זה אנחנו רוצים למנוע.

למעשה את צריכה לקבוע כמה כללים:

[א.] להתלבש בצניעות מקסימאלית, ובכל נושא שיש בו מחלוקת בלבוש לקחת את הצד המחמיר.

[ב.] לא להדגיש את הנשיות בבגד צמוד, בצבע, בשיער פזור, בתנועות נשיות בבושם ובאיפור. הכל במינון נמוך.

[ג.] להזהר ביותר עם בני ישיבות שכל הגדול מחברו - יצרו גדול ממנו.

[ד.] אם את רואה שמישהו מסתכל במבט "לוטש" - לא לעשות חשבונות ולומר "זו בעיה שלו" - אלא לקחת אחריות על עצמך ולהעלם מקו הראיה שלו.

[ה.] אם את רואה שמישהו מסתכל במבט "לוטש" על אחת המדריכות או אחת החניכות - קחי אחריות והרחיקי אותה או אותו ממנה.

את התנאים הללו למדי גם את המדריכות האחרות. אם אתן מצליחות לעמוד בהן אפשר לומר עליכן "עת לעשות לה'".

כל זה כתבתי למצב קיים. אבל את בתור קומנרית צריכה לחשוב על שיפור המצב ולדעת שיש לך הרבה כוח לשנות ולעשות טוב בסניף שאת מופקדת עליו.

את יכולה להפריד את הסניף לגמרי או בחלקו.
לעשות פעולות נפרדות.
לעורר את נושא הצניעות והטהרה.
להביא מרצים שידברו עם החניכים בגובה העינים.
להוציא טיולים נפרדים.
לעורר את ההנהלה הארצית.
להביא את הטוב לעולם ובגדול.

[
כל ההצלחות שבעולם ]