קום ! והתהלך בארץ.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/02 04:51 כ בתמוז התשסב

שאלה

מה הדין לגבי השתתפות פעילה בקורס מורי דרך בא"י המחייב הכרות בנושאי נצרות ואיסלאם וביקור פיזי באתרים המקודשים לדתות אלו בארץ וכל זאת לצורך לימוד בלבד ?

מה הדין לגבי הדרכת קבוצות במקומות אלו

תשובה

ב"ה

רותם שלום.

ראשית יישר כוח !
משמח אותי לקרוא שעדיין יש אנשים טובים שמשתתפים/
רוצים להשתתף בקורסים למורי דרך בארץ ישראל.

מורה הדרך הראשון הוא אברהם אבינו ,
שהלך ,
והלך ,
במצוות האל שאמר לו:" קום, והתהלך בארץ לאורכה ולרוחבה כי לך אתננה".

ולגופו של עניין...
במסגרת קורס למורי דרך מותר ללמוד על הנצרות ועל האיסלם ועל הממלוכים ועל הטורקים ועל האנגלים
ועל הניסים,
ועל הנפלאות,
ועל התשועות,
שעשה הקב"ה עימנו במשך ההיסטוריה.

אסור לבקר בכנסיות,
אסור להנות בראייתן וביופין(?), הרמב"ם בתשובותיו מגדיר את הנצרות כעבודה זרה!!
מנע/י רגלך מהלוך אל פתח בתיהם.

מותר לבקר במסגדים ובבתי תפילה של המוסלמים ,
אין הם מוגדרים כעכו"ם.הם מייחדים לאל האחד.
אגב יש בית כנסת שהוא משמש גם כמסגד התדע/י היכן?

בהצלחה,

עוזיאל