קדיש תתקבל בתשעה באב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/08/16 04:05 ג באב התשעו

שאלה

****** אבי 07/08, שאלה 435 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר בקיצור שולחן ערוך סימן תקנט - סדר התפלות בתשעה באב, סעיף ז: ""נוהגים שלא לומר קדיש תתקבל בליל תשעה באב, שאינו דומה לאבל האומר תתקבל. אבל ביום נוהגים לאומרו בהרבה בתי כנסת.""

להלן שאלתי.

אשמח להסבר המשפט ""שאינו דומה לאבל האומר תתקבל."". לא ממש הצלחתי להבין את הטעם. האמת שגם הטעם של אמירת קדיש תתקבל לא ידועה לי ויכול להיות שאם היתה ידועה הייתי מבין גם מדוע לא אומרים אותה.

תודה,

אבי

תשובה

שלום
הוא רק מציין שזה שונה מאבל, שהוא גם בתוך אבילותו אומר תתקבל.
הטעם שלא אומרים 'תתקבל', הוא משום שבחלק הזה של הקדיש מודגש עניין בקשת קבלת התפילה, ונאמר במגילת איכה "גַּם כִּי אֶזְעַק וַאֲשַׁוֵּעַ שָׂתַם תְּפִלָּתִי", ולכן לא מזכירים זאת.
כל טוב