קדיש יתום על סבא וסבתא ז"ל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/05/13 20:06 כט באייר התשעג

שאלה

האם על סבא וסבתא שנפטרו ז"ל מותר לי לומר קדיש יתום והרי הורי ב"ה בחיים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא נדון בשעור של הרב אליעזר מלמד:

איש או אשה שנפטרו ולא זכו להניח אחריהם בן, או שיש להם בן אבל אינו ירא שמים ואינו בא לבית הכנסת לומר אחריהם קדיש, אם יש להם נכד ירא שמים - יאמר הנכד במשך כל השנה את הקדיש, ונכד מהבן קודם לנכד מהבת. ואם אין להם עדיין נכד ויש להם חתן, יאמר החתן קדיש. הנכד או החתן רשאים לומר קדיש כאשר אחד מהוריהם נפטר, או כשהוריהם מסכימים שבנם יאמר קדיש. אבל מי שהוריו מקפידים עליו שלא יאמר קדיש בעוד שניהם חיים, לא יאמר קדיש על סבו או חותנו.

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2772