קדיש הבת על אביה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/07/09 15:55 יא בתמוז התשסט

שאלה

אבי הביולוגי נפטר מזה כמה שנים בחו"ל ולא ראיתי אותו מילדותי אך היינו בקשר לפרקים. אבי עבר גיור (נולד לאב יהודי)בנעוריו. הוריי התגרשו והוא התחתן שוב עם אישה גויה בחו"ל. הוא נפטר ממחלה קשה ונקבר בקבורה לא יהודית. אנו כולנו עלינו ארצה עם אמי מאז היינו קטנים, ואחיי חיים כאן ולא קראו על אבי קדיש. בזמן האחרון הדבר הזה מציק לי. רציתי לארגן תפילת קדיש עבור אבי. אחיי אינם דתיים ואינם הולכים לבית הכנסת. בשבוע הבא יהיה מועד יום הולדתו. אינני יודעת את תאריך פטירתו. מה אוכל לעשות כדי שייקרא עליו קדיש? תודה רבה

תשובה

שלום

תוכלי לפנות למכר שלך, ולבקש ממנו לומר קדיש עבור אביך ביום השנה לפטירתו בבית הכנסת. תוכלי לפנות לרב הקרוב למקום מגורייך ולבקש ממנו לומר בשבילך את הקדיש על אביך.
כמו כן, את יכולה בעצמך ללכת לבית הכנסת ביום השנה לפטירה, ובשעה שגברים אומרים קדיש, להגיד בשקט בעזרת הנשים איתם מילה במילה, כמו שנהגו בקהילות מסויימות באשכנז.

אמנם, אם הגיור שאביך עבר לא היה אורטודוקסי, אין צורך לומר עליו קדיש, אלא תוכלי ללמוד תורה לעלוי נשמתו.

כל טוב