קדושת שביעית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/12/01 08:43 ט בטבת התשסב

שאלה

לרב שלום:

ידוע כי גם בשנה זו יש עדיין לחלק מהפירות והירקות יש קדושת שביעית. כשאומרים "קדושה" אני מבין שעדיין חייבים לקנות במקומות שיש אישור "אוצר בי"ד " או היתר מכירה או נכרי.

ברור לי כי קדושת שביעית חלה על אוצר בי"ד ולא על נכרי. מה הדין לגבי היתר מכירה?

צום קל!

תשובה

בס"ד

שלום

על פירות או ירקות היתר מכירה אין קדושת שביעית.

פעם היתה בענין זה מחלוקת גדולה. אבל בארץ ישראל הוכרע כדעת הב"י שאין קדושת שביעית בסחורת נכרי.
יש אנשים בבני ברק שנוהגים כמו דעת המבי"ט שיש בהם קדושת שביעית אבל גם המחמירים בירושלים לא נוהגים כך כיון שחומרה זו מביאה קולות במקומות אחרים, והב"י פסק כדעה שכתבתי לעיל ואמר שלא להחמיר שמא יקלו במעשרות וכד'.
למעשה = אין קדושת שביעית בסחורת נכרים או בהיתר מכירה.