קברי צדיקים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/02/12 07:59 כא בשבט התשעב

שאלה

שלום הרב,

בעניין של ביקור והשתטחות על קברי צדיקים,

זה נושא שקשה לי להתחבר אליו,

אני יודע שכשהולכים לשם מבקשים שתפילתנו תתקבל בזכות המדיק, שהזכות שלו תעזור לתפילות שלנו להתקבל למעלה,

אבל עם כל זאת שמשהו שלי באופן אישי קשה,

אני כן מאמין שיש עניין איפה אתה מתקבל,

ברור שתפילה בבית כנסת יש לה מעלה גדולה יותר

ותפילה בכותל היא בעלת המעלה הגדולה ביותר, לפחות בימנו,

אני מאמין שאם תתפלל מעומק הלב אם תבקש באמת

אז בע"ה היא תתקבל.

או אם תבקש שבזכות צדיק מסויים,אבותינו/אמותינו הקדושים התפילה תתקבל,

אז כן,בע"ה היא תתקבל,

בטוח שאותו צדיק שומע ויבקש עלייך זכויות, גם בלי שתבקר בציון/קבר שלו.

האם יש משהו לא בסדר בתפיסה שלי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה צודק. התפילה בקברי צדיקים אינה חובה ואינה הכרחית (להוציא את מערת המכפלה או קבר רחל שהם קברי אבות ואמהות) יש גדולי ישראל שאף התנגדו לכך.
היו שהתנגדו גם לתפילה אל הצדיק או בזכות הצדיק.

זה מהדברים שאין בהם הכרעה, לדעתי הם שייכים לסגנון אישי. בכל דרך יש על מי לסמוך, לכן:
מי שקברי צדיקים גורמים לו השראה - יתפלל ויזכה לברכה.
מי שקברי צדיקים מקשים עליו, לא חייב לבקר ולא להתפלל שם.

ועיין מאמר מפורט ורחב עם שפע מקורות
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=4024