קברי צדיקים-המשך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/02/12 22:23 כג בשבט התשעב

שאלה

המשך לשאלה ששאלתי:

https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=261699

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מערת המכפלה היא מקום שהאבות עצמם קדשו אותו - יעקב מאוד הקפיד להקבר שם. (לכן אני מאוד מתרגש להתפלל שם - חוית נצח ישראל מהדהדת בעוצמה במקום הזה!) חז"ל מספרים שכלב בא להתפלל שם שלא יפול בעצת המרגלים.

קבר רחל נזכר במקרא בפרוש ולא רק בסיפור מותה אלא גם מאוחר יותר כציון של מקום (שמואל א י; ב). גם דברי ירמיהו אודות רחל שמבכה על בניה מעצימים את קברה.
בהקשר זה ראוי לציין גם את מקום קבורת יוסף בשכם -גם הוא נזכר בפרוש בכתוב (יהושע כד; לב)
במקרא נזכרים קברים נוספים, אבל הם פחות מודגשים ופחות מזוהים באופן ברור.