קבלת תפילה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/05/02 09:28 כה באייר התשסב

שאלה

שלום

יכול להיות מצב שתפילתי תתקבל בטוח?

תשובה

ב"ה כ"ז אייר תשס"ב

לאלדד שלום!

תפילה היא לא כרטיס כספומט שמכניסים אותו, ואם המכשיר עובד ויש לאדם כסף בחשבון הוא בודאי יקבל את מבוקשו.

התפלות תמיד פועלות אלא שאנו לא תמיד מבינים כיצד הם פועלות, רבי יוסף ג'יקטיליה בספר "שערי אורה" כותב שיש מקום בו נאגרות התפלות והוא נקרא "אוצר", והקב"ה משתמש בכל התפלות, אבל אנו קרוצי חומר ואיננו יכולים להבין כיצד הקב"ה משתמש בתפלות אלו. ולכן לעיתים האדם התפלל למען מטרה מסויימת אבל הוא לא רואה שמטרה זו הושגה, אבל יתכן ותפלה זו הועילה במקום אחר והוא כלל לא יודע על כך. ולכן מותר לאדם לבקש בקשות פרטיות בתפלה חוץ מהתפלה הרגילה שהיא למען צרכי הכלל, אבל אם האדם לא רואה שבקשתו מתמלאת לא יתייאש, אלא ימשיך להתפלל מתוך אמונה שתפלתו בודאי מועילה לעם ישראל ולאנשים פרטיים בתוכו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת