קבלת מנהג של מים אחרונים ואמירת 130 פעם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/03/08 15:25 טז באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

לאחרונה נודע לי על שני מנהגים שמעניי'נים אותי ורציתי לדעת אם יש בעי'ה שאקבל אותם על עצמי או שיש בעי'ה אם זה מכל מיני בחינות.

א. מים אחרונים.

ב. אמירת 130 פעמים 'אליהו הנביא' במוצאי שבת קודש.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

1) מים אחרונים זו הלכה פסוקה בשו"ע .
עיין בשו"ע או"ח סימן קפ"א. וגם עיין בהערת המשנה ברורה על מה שכתב מרן השו"ע שיש שאין נוהגים ליטול מים אחרונים עיין שם בסעיף קטן כב במשנה ברורה.
2)אם מעניין אותך להגיד 130 פעם אליהו הנביא אז תאמר לפני כן שאתה נוהג[ בלי נדר ].

ואם לעצתי תשמע אז את הזמן שלוקח לך להגיד 130 פעם אליהו הנביא תמיר בלימוד משנה או דף גמרא או פירוש רש"י על פרשת השבוע או הלכה בשו"ע.

חזק ואמץ אחי!!
ויהי רצון שזכותו של אליהו הנביא תגן עליך אמן.

שבוע טוב,

עוזיאל אליהו,

.