קבלת מחזור תוך כדי יחסי אישות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/07/19 19:28 כח בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אשתי קיבלה מחזור בזמן שקיימנו יחסי אישות. לא ציפינו לזה מאחר והמחזור שלה הקדים ביומיים. המחזור של אישתי אינו קבוע. הוא לעיתים מקדים ולעיתים מאחר.

אנחנו מקפידים על הלכות נידה וטהרה כבר יותר מתשע שנים.

מה ניתן לעשות על מנת לתקן את העוון הנ״ל שנעשה בשוגג ?

האם עלינו לעשות תענית או צדקה?

תודה רבה!

יהודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הרמ"א בשו"ע (יו"ד סי' קפה) כתב "ואם שמשה שלא בשעת וסתה ומצאה אחר התשמיש דם אפי' נמנצא על עד שלו מקרי אונס, אפיל' לא בדקה תחילה ואינם צריכים כפרה לא הוא ולא היא". מכאן שאם היה יומים לפני יום הווסת או ההפלגות הרי זה אונס גמור שהרי לא היה צפוי כלל שיהיה מחזור באותם ימים. אמנם גם על אונס כדאי להרבות בתפילה וצדקה, אבל מקרה כזה איננו פשיעה וכדו', ואין צורך בתעניות, אלא בתשובה וצדקה, ובודאי לחזור וללמוד דיני הרחקות ונדות, ותפילה לקב"ה שלא יבואו עוד אונסים כאלו חלילה. לעניין הצדקה ראוי לתת לפי האדם כפי יכולתו, ואולי לתרום לטהרת הבית (מקוואות ודברי טהרה).

גם על מקרה של אונס כזה צריך לדעת כיצד לפרוש, ומבואר בשו"ע (שם) מהי הדרך שפורשים אם קורה מקרה כזה, וכדאי ללמוד את הנושא מתוך השו"ע.

בהצלחה בכל מעשה ידכם

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ