קבלה כמו נדר?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/12/11 10:03 כט בכסלו התשעב

שאלה

הרב שלום.

ביום שישי בזמן הדלקת נרות שבת קיבלתי על עצמי שאם אקבל ווסת ביום שבת אכסה את הראש אחרי החתונה, אבל לצערי לא קיבלתי מזה מספר שבועות, וכעת עלי לדעת מה לעשות עם הקבלה שלי?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם אדם קבל על עצמו דבר טוב, על תנאי, והתנאי לא התקיים, אז הוא לא חייב לקיים את הקבלה,

כל זה אמור בקבלה שהוא לא חייב בה מימלא,

אבל כיסוי ראש זו חובה על האישה גם אם לא מקבלת זאת כנדר,

אם אישה תאמר : אדליק נרות שבת אם אמצא עבודה ואל מצאה עבודה , וכי היא פטורה מהדלקת נרות?

גם כאן אישה צריכה לכסות ראשה אחרי הנישואין גם אם לא התקיים התנאי.

שתזכי לבנות את ביתך בשמחה,

בברכה,

דני ארגמן