קבורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/08/09 08:00 כא באב התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,שאלה שלי למעשה בנושא של אבלות. סבתא שלי קבורה באוקראינה ואנחנו גרים זה 16 שנה בארץ ולכן אין באפשרותנו לבקר בקבר שלה. הורי היו באוקראינה לפני כחודש והביאו עימם אדמה מהקבר שלה, האם אפשרי בעזרת האדמה או באיזשהי דרך אחרת לעשות קבר לסבתא שלי בארץ? כך שבעצם יהיה אפשר לבקר בו בארץ במקום בקבר שלה באוקראינה? תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

שאלת מקום הקבורה היא שאלה משנית.
העיקר הוא שביום האזכרה יגידו עליה קדיש וכו"ו.
את האדמה אפשר לשים באיזה מקום בבית העלמין או בבית או בגינה .

בברכה\

עוזיאל אליהו..