האם מותר להיקבר לצד חיית המחמד?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/12/19 05:50 יח בכסלו התשפ

שאלה

שלום. האם התורה מתירה להיקבר לצד חיית המחמד?

תשובה

שלום רבקה.

השאלה שלך משקפת את הרגשות העמוקים שיש לבעלים של חיות מחמד כלפי החיות שמלוות אותן שנים, ומוסיפות להם כל כך הרבה שמחה ונחת. ובאמת כשמגיעה השעה להיפרד - זה לא קל. לפעמים הקשר והחיבה כל כך חזקים, עד שעולה שאלה כמו שלך.

מהבחינה ההלכתית, אין מניעה שלצד הקבר של האדם תיקבר חיה, כל עוד היא קבורה בנפרד ולא ממש בקבר של האדם.

מהבחינה המעשית בעולם של היום, זה קצת מורכב. כיום בישראל (וגם בעולם) הרשויות מחייבות קבורה מוסדרת בבתי עלמין, ושם מטבע הדברים אפשר לקבור רק בני אדם. מה שכן, ישנם בתי קברות לחיות שפזורים ברחבי הארץ, ושם אפשר לקבור באופן מסודר את החיה.

לצד נושא הקבורה, כדאי לחשוב איך מעבדים ומעכלים את החוויה העצובה של אובדן חיית מחמד. עם מי אפשר לדבר, את מי אפשר לשתף, מי יכול קצת להבין אותנו ולנחם אותנו, ולעזור לנו להמשיך הלאה לעוד דברים טובים ושמחים. האם יש בסביבה שלך מישהו כזה?

במידה שתרצי, את מוזמנת להמשיך ולשתף אותנו.

בהצלחה!