קבורה מחוץ לגדר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/06/02 18:20 י בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד.

לכבוד הרב

שלום,

שאלתי היא האם הבעיה של קבורת ספק יהודים בחלקות קבורה של יהודים היא כ"כ חמורה, עד כדי כך שאנו נאלצים לראות את התמונות הכ"כ עצובות של נרצחי טרור נקברים ב"מבנה" קומות מעבר לחומת הבית קברות. האם ככה מתנהג העם שאמור להוות סמל המוסריות?! אם אותם אנשים ששם בחבר המדינות נרדפו עקב היותם יהודים, באו לארץ וקיפחו את חייהם במלחמתנו, האם אינם האינם ראויים "לזכות" לקבורה הולמת?!

תודה מראש,

תשובה

בס"ד

הבעיה היא לא כל כך חמורה אבל גם אם היא בעיה קלה. היא בעיה.
היא הרבה יותר חמורה כיון שבימינו יש נטיה גוברת והולכת של כוחות השמאל למינהם לטשטש את ההבדל בין יהודים לנכרים.
"מדינת כל אזרחיה".
"נישואי תערובת"
"זכויות לערבים"
ושאר צרות צרורות שכולם הולכים בכיון אחד. מחיקת יחודו של עם ישראל.
בתרבות,
באוכל,
בסגנון חיים,
בהתנהגות,
בבילוי, וכו' וכו'

חלק מאותה מערכה הוא גם בענין הזה של קבורה משותפת שהוא מענין יותר את השמאל הישראלי מאשר את הנכרים עצמם.

מנסיון רב שיש לי בענין הזה למדתי שברוב המקרים אין לנכרים הללו שום רצון להקבר עם יהודים. הם רוצים להקבר עם העם שלהם. אבל אנחנו שואלים אותם בקולי קולות:
האם אתם לא נעלבים מכך?
האם אתם לא נפגעים?
נו. מה אתה מצפה שהם יאמרו בסוף.
כן כן אנחנו נפגעים נורא.

זה בערך כמו הנסיון שלנו לומר לערבים הישראלים שהם ישראלים בדיוק כמונו. אנחנו צועקים את זה בכל פה אתם ישראלים!!
הם אומרים: אנחנו ערבים פלשתינאים!!
אנחנו לא ישראלים!!
אנחנו בעלי זהות לאומית אחרת!!
אבל אנחנו ממשיכים בעקשנות מטופשת לומר – אתם ישראלים!!

כך גם בענין הזה של הקבורה. אנחנו מתעקשים על קבורה משותפת אע"פ שהם לא כל כך רוצים בזה. אבל אנחנו מתעקשים לשכנע אותם כי כדאי להקבר יחד.

דברים אלו נאמרים מתוך נסיון רב עם מקרים כאלו.

רוב הבעיות אינם מהנכרים הללו שהם ברובם הגדול חסידי אומות העולם, אנשים שחלקם בעולם הבא מובטח הרבה יותר מהיהודים שמסיתים אותם נגד דת ישראל.

אם הכיון של הצעקנים היה אמיתי - אחר, היו מוצאים אין סוף פתרונות לנושא זה של הקבורה. רק בגלל שהכיון הוא לנגח באמצעות הענין הזה של הקבורה – היחס הוא של התגוננות ועצירת הסחף.

אם ירד מעט המתח בין דתיים לחילונים יהיה אפשר למצוא הרבה פתרונות על פי ההלכה. על פי הכלל "דרכיה דרכי נעם וכל נתיבותיה שלום".

אבל מי שמנגח בענין הזה של הרוגים ודם - אין לו רשות לצפות לתגובה אחרת.

והאמת והשלום אהבו