קבורה בארץ ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/02/02 13:39 ד באדר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

שלום רב

שאלתי לגבי מישפחה שאם המישפחה ניפטרה ל"ע

וישנה מחלוקת בין ילדי המנוחה ובין אחי המנוחה שחלק מעוניינים בקבורה בארץ ישראל

וחלק טוענים שאם תיקבר בארץ ישראל זה יגרום לנתק ויפריד בין המישפחה מיכוון שלא יוכלו לפקדה ויש אף חלק מיבנותיה שלא יוכלו להשתתף בהלוויה ניראה שהולך להיות ויכוח בינהם

שאלתי לכבוד הרב מה הגישה שצריכה להיות במיקרה דנן?וכיצד ניתן לעזור ולסייע

אין צורך לפרסם את התשובה

יורנו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

עדיף שתקבר בארץ ישראל.
אמנם אם אין מי שיפקוד את קברה בארץ ישראל - ויש מחלוקת בענין - יקברו אותה בחו"ל על תנאי שיוכלו אחר כך להעבירה לארץ