צרת רבים חצי נחמה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/10/09 14:38 יז בתשרי התשע

שאלה

שלום כבוד הרב למשל חבר שלי בבאסה שלא הולך לו במשהו בכסף או עבודה האם מותר כדי לעודד אותו להגיד לו גם אני על הפנים גם לי קשה וכדומה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
ודאי מותר להגיד, אם באמת יש לך קשיים אתה יכול לשתף אותו כדי להראות לו שלא רק הוא בצרות.
אבל צריך להזהר שלא להמציא סיפורים על צרות כדי לעודד מישהו מפני שאסור לשקר וגם שעל פי רוב הדבר מתגלה ואז הכל נהיה יותר מסובך.
תזכו לרוב ברכה ושמחה