צריכה עזרה בבקשה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/10/13 07:18 כג בחשון התשעד

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

1. בכמה כיסויים יש לכסות כל כלי?

2. האם בני קהת צריכים לשאת את הכלים על הכתף ?ולמה?

3. מי היה שם לקהת את הכלים על הכתף?

4. למה במניין הלווים מנו כל בן בנפרד?

5. כמה אנשים מבני קהת היו צריכים להרים כלי?

6. מה עשו שאר האנשים משבט לוי שלא עבדו בזמן המסע?

7. האם היה תורנויות של בני לוי בתוכם או שלכל אחד היה תפקיד קבוע??

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. על השולחן שני בגדים והמכסה, וכן על הארון מסך ובגד תכלת ומכסה, ועל המנורה בגד ומכסה:
ראב"ע לבמדבר פרק ד פסוק ח
גם על המזבחות כמו על המנורה בגד ומכסה עור תחש.

2 - 3. (במדבר ד; טו) וכלה אהרן ובניו לכסת את הקדש ואת כל כלי הקדש בנסע המחנה ואחרי כן יבאו בני קהת לשאת ולא יגעו אל הקדש ומתו אלה משא בני קהת באהל מועד:

4. לא הבנתי למה כוונתך: "כל בן בנפרד"?

5. נראה לי שבכל אחד משני מצדי המוט נישא על ידי אדם אחד וכל כלי נישא על ידי שני מוטות כלומר ארבעה אנשים.

6 - 7. "ופקודיו של כל אחד מהם אשר צוה ה' את משה לפקוד אותם לגולגלותם מינה על עבודתו ועל משאו. הזכיר שמינה אותם למשפחותם, ומינה היחידים לגולגלותם כל אחד על עבודתו ועל משאו. וכן הדין שאין בן לוי רשאי לעשות במלאכת חבירו ולא לסייעו בה, כמו שאמרו (ספרי קרח ט) וכבר בקש רבי יהושע בן חנניה לסייע את רבי יוחנן בן גודגדה בהגפת דלתות, אמר לו חזור לאחוריך, שכבר אתה מתחייב מיתה, שאני מן השוערים ואתה מן המשוררים":
רמב"ן במדבר פרק ד פסוק מט