צריבת דיסקים דחוף

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/07/02 13:03 כט בתמוז התשסב

שאלה

רציתי לשאול האם מותר לצרוב דיסקים משום

שיש פוסקים המתירים צריבה לשימוש אישי , פרטי וביתי בלבד .הם מסתמכים על "דינא דמלכותא" שהרי נאמר במפורש בחוק זכיות יוצרים בסעיף 3 : ג לפקודה שמותר לשעתק קלטות וD.C לשימוש אישי בלבד- ולא לשימוש מסחרי.

ולכן אם משהו מבקש ממני לצרוב לו אז זה גם לצורך אישי אז האם מותר לקחת על זה תשלום?

תשובה

ב"ה

שלומות

ברמה ההלכתית - אם מצויין על הדיסק שמותר לצרוב לשימוש אישי, יש לעיין בדבר. יתכן ולצורך אישי זה לצורך הרוכש ולא לצורך אדם אחר. מכל מקום, אם זה מצויין במפורש, הרי שניתן להתלבט.
בשאר המקרים יש בכך איסור גזל חמור ואינני רואה שום היתר בדבר!

ובכל מקרה, אסור שתופעה פסולה זו תהיה נחלתנו!
עלינו להציב רף מוסרי גבוה מהמקובל בחברה.

בברכה,

שי