צפירה ביום הזיכרון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/04/13 11:52 ד באייר התשעג

שאלה

בס״ד

שלום הרב,

יום הזיכרון הוא יום גבורה בו צריך להזכר באותם גיבורים

ולהודות להם שבזכותו עם ישראל מתעלה.

ולהודות להם על על הזכויות הגדולות שזיכו אותנו.

כל שנה ביום הזיכרון אני לא מצליחה להעביר את הצפירה

באופן ספונטני.

על מה צריך לחשוב ולהתמקד בזמן הצפירה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר להרהר ולהזכר במישהו מבין הנופלים שאנחנו מתייחדים אתם ביום הזה.
אפשר להרהר על הקשיים והיסורים של עמ"י במדינה כולה: המלחמות והטרור שמלוים אותנו עד היום.

באותה מידה יש מקום לקרוא פרקי תהלים (או פרק תנ"ך אחר) שמתאימים ליום. אפשר לקרוא מתוך ספר או סידור אפשר גם לומר בעל פה (ממה שזוכרים).
פרקי תהילים מתאימים הם: עט; פג;
פרק תנ"ך: שמואל ב' פרק א' - קינת דוד.
מי שיותר מתאים לו ללמוד משניות - ודאי שזה יהיה כבוד הנפטרים הראוי עבורו.