צער בע''ח בדגים 2

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/07/02 02:06 כז בתמוז התשסב

שאלה

ראיתי את תשובתו של הרב לגבי צער בע"ח בדגים

הבעיה באקווריום של דגים זה לא הסבל של הדגים

הם דוקא נראים די מרוצים אבל ,לפי מה ששמעתי, על כל די נוי שניקנה מומתים עשרה ואולי בגלל זה יש להמנע מזה (אני לא יודע אם זה נתון מבוסס הוא מגיע מפורמים של זכויות בע"ח

שיש להם לעיתי םנטיה להפריז)

דבר נוסף - לויתן אינו דג אלא יונק ולכן הוא יצור הרבה יותר מפותח - וזה שהקב"ה חס עליו לא אומר שגם על דגים חל צער בע"ח

יום טוב

נעם

תשובה

ב"ה

נועם שלום.

אתה מתכוון ל :
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9356
אין קשר בין הנתון שכתבת לבין צער ב"ח.

אולי "איפכא מסתברא" ,
ההבדל בין חיות היבשה לדגי הים נובע בין השאר מכך שחיות היבשה לעולם לא טורפים את בני מינם!!!!
לא שמענו שאריה טרף אריה וגמל בלע את חברו!
דווקא בים דגים אוכלים אחד את השני וכל הגדול מחברו טורף את חברו או את בני משפחתו.
ואם אתה מגדל אותם בביתך אולי ,אולי, אולי אתה מצילם
ע"י כך.

בכל אופן הפוסקים לא אסרו את זה.

בברכה,

עוזיאל