צניעות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 24/04/08 23:19 יט בניסן התשסח

שאלה

שלום.

אני לומדת בבית ספר דתי והתחלתי לשמור שבת למרות שמשפחתי לא שומרת אבל היא נורא מכבדת את החלטתי.

ולאחרונה התחלתי לחשוב ברצינות על נושא הצניעות.

אני אוהבת ללכת עם מכנס והכול. ויהיה לי קשה ללכת עם חצאית מחוץ לשעות בית הספר כי יצחקו עלי ויסתכלו עלי בעין לא יפה ..

מה לעשות?? כדי שלא יהיה אכפת לי מאחרים ומהדעות שלהם, כי אני הולכת בג'ינסים וחולצות עם שרוול קצר יחסית.

האם זאת עברה כל כך גדולה?? איך אפשר להתגבר על הפחד על מה שאחרים חושבים עלי

בתודה מיכל :-)

תשובה

כל הכבוד על עצם העלאת השאלה והדילמה האמיתית שלך.
הדרך להשתנות כרוכה בלא מעט קשיים. חלק מהם פנימה וחלק חיצוניים כמו חברה וכד'.
לא כדאי לשחק במחבואים וללכת בין הטיפות, אם את רוצה ללכת עם חצאית - לכי איתה בלי לגמגם. תלבשי בגדים צנועים כל היום וכל מי שישאל - יקבל תשובה - כי כך אני החלטתי.
כמובן , חשוב יותר להקפיד מבחינה הלכתית על כסוי הידים וסביב הצואר, אבל החצאית יש בה באנמת יותר מאשר בגד צנוע. היא מהוה היום איזשהו "דגל של צניעות" , ואדם רציני וערכי יודע במה הוא דוגל, ולא מתבייש בדגל שלו.
הרבה הצלחה, וזכרי - כמה שפחות רעש- יותר טוב.
"הגיד לך אדם מה טוב ומה ד' אלקיך דורש ממך, כי אם עשות משפט ואהבת חסד , והצנע לכת עם אלקיך"