צניעות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 21/11/07 23:52 יא בכסלו התשסח

שאלה

שלום לכם,

ראיתי פה באתר לפני כמה זמן מקור לכך שנפסק שגרביונים הם חומרא וכעת אני לא מוצאת.

אשמח אם תוכלו להביא לי את הקישור לתשובה או להביא לי את המקור..

תודה רבה!

תשובה

שלום רב

להלכה המשנה ברורה (עה, סק"ב) פוסק שאין חובה ללכת עם גרביונים ולכסות את כף הרגל. פוסקים רבים אחרים חלקו עליו. זוהי מחלוקת פוסקים שהציבור שלנו הכריע בו בעד שיטתו של המשנה ברורה, ולכן כל הגורבת גרביונים במקום שלא נהגו - הרי היא נוהגת חומרא שלקחה על עצמה (שזה דבר מבורך כשנעשה לשם התקרבות לקב"ה).

אריאל
(המשיב אינו רב)